Ohje 3 päivään Lontoossa Lauran kanssa eli kuinka kävellä paljon, juoda liikaa kahvia ja ottaa valokuvia kaikesta.

Leave a Comment
Kävelkää jalkanne kipeiksi ja muistakaa olla loputtoman uteliaita kaikesta. Poiketkaa kaikille päivän aikana vastaan sattuville, houkuttelevalta näyttäville kujille ja kaduille; piipahtakaa hetken mielijohteesta vastaan tupsahtaneessa kirkossa ja ihailkaa sen katosta roikkuvia, kimaltelevia tähtiä. Älkää antako sateen häiritä menoanne, sillä Lontoo näyttää kauniilta sen yläpuolella roikkuvasta paksusta, harmaasta pilvimassasta sekä taivaalta valuvasta tihkusateesta huolimatta. Kastelkaa varpaanne ja kirotkaa sadetakin puutetta, mutta olkaa silti liian hurmioituneita ympäriinsä vaeltelusta jatkaaksenne matkaa metrolla.



Lontoo haltuun aina Big Beniltä...
...ja London Eyelta...
...aina Tower Bridgelle saakka!
Vaeltelun myötä vastaan tulee sateisia ja tyhjyyttään kumisevia puistoja...

...värejä hehkuvia pikkukujia...

...sekä talojen väleistä pilkahtelevia, mielenkiintoisen näköisiä pilvenpiirtäjiä...

...kaikissa mahdollisissa muodoissa.
Varatkaa liput musikaaliin ja pakahtukaa siihen musiikin, värien, liikkeiden ja tunteiden muodostamaan maailmaan, johon muutaman kympin kustantanut lippu teidät päästää hetkeksi uppoutumaan.




Juokaa aivan liian monta isoa kupillista kahvia, jotta ehditte käydä mahdollisimman monessa kivalta näyttävässä kahvilassa. Etsikää mukavin nurkkapöytä, katselkaa ikkunan takana elämää sykkiviä kaupungin katuja, syökää pala kakkua tai kauniisti kuorrutettu cupcake hyvällä omallatunnolla ja lukekaa yhteen putkeen puolet mukananne olevasta kirjasta vain, koska tuntuu juuri siltä.



Heittäytykää juttusille vieraiden ihmisten kanssa ja rupatelkaa niitä näitä. Kuunnelkaa, miten kahvilan myyjä kertoo teille epäonnisesta perjantaistaan ja miten kirkon työntekijä esittelee kirkon toisen maailmansodan jäljiltä säästyneet rakennuksen osat.

Käykää British Museumissa ja ihmetelkää uskomattoman taidokkaasti kaiverrettuja rukouspähkinöitä, koristeellisia kelloja sekä zimbabwelaista sadan triljoonan dollarin seteliä. Imekää itseenne sydämenne kyllyydestä uusia asioita ja ihmetelkää, miten suuri ja monipuolinen paikka maailma oikein onkaan. (Ajakaa itsenne myös vahingossa nälkäkiukun partaalle ja ärsyyntykää siitä, miten yhdestäkään museon kahvilasta ei löytynyt jogurttia hedelmillä. Big problems, you know...)

Kyllä, se on kello!
Kantakaa kameraa mukananne koko ajan ja ottakaa paljon valokuvia kaikesta mahdollisesta. Älkää välittäkö siitä pikkuseikasta, ettette välttämättä tee puolillakaan kuvista yhtään mitään koskaan, vaan nauttikaa yksinkertaisesti valokuvaamisen riemusta.

Kuvia voi ottaa esimerkiksi hieman pelottavasta kirkosta...
...värikkäistä rakennusten seinistä...
...ja kauniista puurokulhoista.


Syökää 2£ aamupala hostellilla ja löytäkää itsenne keskustelemassa elämän tarkoituksesta puoli seitsemältä aamulla Etelä-Afrikasta Lontooseen muuttaneen työntekijän kanssa.

Kulkekaa eriparisukissa, ottakaa vastaan ohikulkijan tarjoama tulppaani, kävelkää vahingossa päin tolppaa ja naurakaa omalle typeryydellenne.

Ennen kaikkea nauttikaa täysin sydämin siitä sydämen räjäyttävästä vapauden tunteesta; tunteesta, joka syntyy kävellessänne miljoonakaupungin kaduilla ja tajutessanne, ettei yksikään vastaantulija tunnista teitä, ettei kukaan odota teitä missään eikä kerro teille, mitä teidän pitäisi tehdä. Että teidän ei tarvitse kysyä keneltäkään, mihin aikaan, mitä ja missä syödä, milloin herätä tai milloin pysähtyä katselemaan maisemia. Että saatte tehdä juuri ja prikulleen mitä haluatte.

Viettäkää yö lentokentällä ja palatkaa takaisin kotiin silmät ristissä mutta onnellisena. Syökää viimeisenä tekonanne ennen lentokoneeseen hyppäämistä aamupalaksi lautasellinen lettuja sekä maailman parhaaksi osoittautunut japanilainen munakas.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti