Missä päin maailmaa sitä oikein olis tarkoitus loppusyksyn ajan mennä?

1 comment
Syksy on tullut kaikesta päätellen jäädäkseen, vaikka ainakaan mun pääkoppani ei meinaa millään haluta sisäistää kesän päättymistä. Eihän niistä heinäkuun festaripäivistä tai elokuun helteisistä hetkistä nyt niin kauan ole, eihän? Juuri eilen illalla unohduimme Emilian kanssa muistelemaan kulunutta kesää ja kaikkia siihen liittyneitä juttuja aina pienenpienistä hetkistä suurimpiin tapahtumiin saakka - kuluneisiin kuukausiin on todellakin mahtunut paljon ja kaikenlaista! :D

Tosiasia kuitenkin on, että jo ensi viikolla kalenterista käännetään esiin lokakuu ja kesäfiilistelyyn käytetty energia täytyisi alkaa suuntaamaan syksyyn ja loppuvuoteen. Mähän oon asustellut nyt Hong Kongista saapumiseni jälkeen käytännössä koko ajan Ahvenanmaalla ja ensi viikolla laskuriin pamahtaakin täydet neljä kuukautta onnellista Åland-elämää. Siinä missä kesän suunnitelmat olivat melko hyvin selvillä jo aikaisin keväällä, on lähestyvä syksy kummitellut mielessä huomattavasti suurempana kysymysmerkkinä. Mun opiskelumotivaationi on ollut vaihdosta paluun jälkeen lievästi sanottuna hukkateillä eikä kouluun palaaminen tuntunut tällä hetkellä oikealta vaihtoehdolta. Matkailun amk-opintoja olisi Jyväskylässä jäljellä opparin lisäksi ainoastaan parin vaivaisen kurssin verran, mutta päädyin ilmoittamaan itseni poissaolijaksi syyslukukaudeksi jo alkukesästä. Call me lazy, mutta luotan tällä hetkellä omaan intuitiooni ja jättäydyn opiskelijamaailmasta hetkeksi pois etsimään karkuun päässyttä motivaatiopiikkiä uudelleen! :)

Kuva.
Lokakuun alkajaisiksi mä lennähdän Maarianhaminasta isolle kirkolle eli Helsinkiin, missä heti ekan illan ohjelmassa olis Travel Massive-tapahtuma ison bloggaajaporukan sekä parin Hong Kong-aikaisen ystäväni kanssa. Tapahtuman yhtenä järjestäjänä toimii Veera, jonka upea blogi kisaa parastaikaa Suomen parhaan matkablogin tittelistä - melkoista seuraa on siis tiedossa! Oon todella otettu siitä, että mulle tarjoutuu mahdollisuus päästä osalliseksi tällaiseen tapahtumaan ja ootankin tulevan viikon torstai-iltaa innolla :)

Reilu vuorokausi tästä eteenpäin ja laatikoiden uumenista esiin kaivetuille bikineille sekä flipflopeille löytyy taas käyttöä, sillä varhain lauantaiaamuna tää tyttö ottaa ja lähtee Kreikkaan paikkailemaan rusketusta! ;) Tiedossa olis mulle varsin epätyypilliseen tapaan viikon mittainen all inclusive-loma Eviassa, noin 150km päässä Ateenasta. Yleensä ottaen en pidä itseäni pakettimatkaihmisenä, mutta tällä kertaa melko herkullinen tarjous yhdistettynä heti messissä olleisiin perheenjäseniin sekä ajankohtaan työntäyteisen kesän jälkeen sai mielen muuttumaan nopeasti. Top10 matkatarjousten kautta sai nimittäin varattua suorat lennot Helsingistä Ateenaan ja takaisin, seitsemän vuorokauden all inclusive-majoituksen 4 tähden hotellissa sekä vuokra-auton koko reissun ajaksi käyttöön - kaikki tämä n. 450€ per pää! Jännitys tiivistyy siinä vaiheessa, kun mut istutetaan auton rattiin ja pukataan kreikkalaisen liikenteen sekaan, mut eiköhän siitäkin selvitä jollain konstilla... :D Aurinko, hiekkaranta, hyvä ruoka ja rento lomatunnelma, täältä tullaan!


Kreikasta paluun jälkeen ohjelmassa olis pienimuotoista seikkailua ristiin rastiin pääkaupunkiseudulla sekä Virossa. Paluuta seuraavana päivänä oon lähdössä Lahden fitnesskisoissa kisaavan Hennan kaveriksi kisapaikalle apujoukoiksi sekä tsemppaamaan päivää varten hurjasti töitä tehnyttä tyttöstä. Heti Lahden reissun jälkeen tarkoituksena olis taas suunta ottaa pariksi päiväksi kohti Tallinnaa äidin kanssa. Mitään sen suurempia visioita mulla ei Viron suhteen vielä ole, mutta ainakin haluaisin käydä syömässä viime marraskuussa eteen sattumalta osuneessa Vegan Restoran V:ssä - sen parempaa ravintolaa on nimittäin vaikeaa löytää! Enemmän tarinointia viimekertaisesta Tallinnan reissusta löytyy vanhan blogin puolelta eli täältä!



Mamman ajellessa Virosta paluun jälkeen takaisin pohjoiseen on mun aikomuksenani jäädä matkan varrella Jyväskylään kurkkailemaan hieman, mitä vanhaan kotikaupunkiin oikein pitkän tauon jälkeen kuuluu. Ennen kaikkea tarkoituksena on toki treffailla rakkaita ihmisiä - niin opiskelukavereita kuin Hong Kongissa tutuksi tulleita jyväskyläläisnaamojakin - , mutta sattumoisin juuri samaiselle viikonlopulle sattui osumaan myös erään ystäväni synttäripirskeet sekä Scandinavian Music Groupin levynjulkkarikeikka. Ei hassumpi combo, etten sanoisi! ;)


Parin viikon mittaisen matkalaukkuelämän päätteeksi lopullisena päämääränä on se rakas lapsuudenkoti - oma pieni huone yläkerrassa, tutut metsäpolut ja aina yhtä innokas lenkkeilykaveri Lenni, kymmenet itsepoimitut marjakilot pakastimessa ja iltaisin television ääressä mandoliinia näppäilevä isä. Vaikka en missään nimessä haikaile takaisin kotikylään muuttamista, on tuttuun ympäristöön aina silloin tällöin ihanaa upottautua hetkeksi piiloon suurta maailmaa. :D

Mitäs sitten lokakuun jälkeen?
Kuva.
...jep, Lapland it is! Tuleva talvikausi tulee hujahtamaan marraskuun alusta lähtien töitä tehden Levin mahtavissa maisemissa ja näin ollen Hong Kongin miljoonakaupungin sykkeessä aloitettu ja Maarianhaminan idyllisessä pastellipuutalomaailmassa jatkunut vuosi tulee saamaan päätöksensä kinosten, tunturimaisemien ja revontulien merkeissä. :)

1 kommentti:

  1. Eipä voi muuta sanoa kuin, että sun elämä on ihanan vaihtelevaa! Etpähän pääse mihinkään liian pitkäksi aikaa juurtumaan, kun maisemat vaihtuu vähän äliä. Kateeksi myös käy, kun pääset Lappiin asumaan muutamaksi kuukaudeksi. Kyllä kelpaa!

    VastaaPoista