Skördefest på Åland!

Leave a Comment
Kuvittele mielessäsi seuraava tilanne: Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Ympärillä levittäytyvät loppumattomiin jatkuvat niityt ja korviin kantautuu pienten karitsojen määkimistä sekä lasten innostuneita huudahduksia. Sympaattisen näköinen maatalon isäntä kuljettaa hymysuisia vierailijoita vanhalla traktorilla ympäri maatilaa, piha-aitauksessa seisovat ponit nautiskelevat jatkuvista huomionosoituksista ja kahvilassa myynnissä olevien tuoreen kahvin, kanelipullien sekä muiden vastaleivottujen leivonnaisten tuoksu on huumaavan herkullinen. Katosten alle asetellut pöydät ovat täynnä toinen toistaan upeampia käsitöitä ja koruja sekä tilan omia tuotteita - täältä löytyy kaikkea perinteisestä mustasta leivästä juureksiin, marjoihin, liha- ja kalatuotteisiin sekä oman pihan omeniin.





Ålandsmejerietin tuotevalikoimaa.

Omenia tuntui olevan myytävänä lähes jokaisella tilalla eikä varmaan suotta - 60% suomalaisista omenoista tuotetaan kuitenkin Ahvenanmaalla!

Onnellisia pikkupossuja!

Vastaleivotun kardemummakakunn sekä pullien koemaistelukin piti toki suorittaa... :)

Ahvenanmaalla viikonloppuna 17. kertaa järjestetyt Skördefestit eli sadonkorjuujuhlat keräsivät hurjan määrän innokkaita osallistujia ja kolmen päivän ajan saaren liikennemäärä tuntui vähintäänkin kolminkertaistuneen. Tapahtuman tiimoilta ihmisten oli mahdollista käydä yhteensä 54 eri kohteessa, joiden joukkoon mahtui maatilojen ohella myös ravintoloita sekä erillisiä toimintapisteitä. Maatilaelämän fiilistelyn, paikallisten tuotteiden sekä ravintoloiden spesiaalimenujen lisäksi viikonloppuna pääsi tutustumaan myös esimerkiksi meripelastusseuran toimintaan, piipahtamaan historian havinaa henkivissä museoissa sekä maatilamiljöissä sekä kurkkimaan, miten limonadinvalmistus käytännössä tapahtuu - tarjolla oli siis kaikkea kaikille! ;)

Viime vuonna olin reissannut tapahtuman aikaan jo takaisin mantereelle, mutta nyt mulla oli onneksi mahdollisuus päästä tutustumaan ympäri saarta levittäytyneiden tilojen ja farmien elämään. Loppujen lopuksi pääsin kiertelemään Skördefest-kohteita kaikkina kolmena päivänä ja vierailulistalle ehti sunnuntai-iltapäivään mennessä kertyä yhteensä kaksitoista eri kohdetta aina maatiloista Ålandmeijerietin sekä Fotografiska Museumiin saakka. Yövuoroihin yhdistettyinä ahkera skördefestailu tarkoitti tosin sitä, että ehdin nukkua reilun kahden vuorokauden aikana yhteensä hurjat kuusi tuntia, mutta mitäs pienistä -  oli se vain kaiken sen arvoista! :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti