Turku-rakkautta ja sadonkorjuujuhlien fiilistelyä

1 comment
Parinkymmenen minuutin kävely Aurajoen rantaa pitkin ilta-auringon laskiessa selän taakse ja tää tyttö oli myyty. Vaikka Turku ei olekaan mulle kaupunkina varsinaisesti uusi tuttavuus ja paikan päällä on tullut pyörittyä niin Ruisrock-reissujen kuin pienempänä äidin kanssa toteutettujen kirjamessumatkojenkin merkeissä, tuntui tänkertainen pikavisiitti jollain oudolla tavalla uppoavan suoraan mun sydämeen. Mukulakivikadut, kauniit rakennukset, ruotsin ja suomen sulava sekamelska sekä aina yhtä veikeän kuuloinen turun murre saivat mut pohtimaan vakavasti muuttoa paikan päälle ja voi olla, että päänsisäinen bucket list saikin taas yhden merkinnän lisää! :D 


Joltain jokilaivalta bongattu äärettömän hieno lamppu!
Hyvää yötä, Turku!
Fiilistelyn lisäksi sain onneksi hoidettua myös sen mun varsinaisen asiankin, eli jätettyä ajokorttihakemuksen poliisilaitokselle. Toivoa sopii, että kortti ehtii lävähtää riittävän ajoissa postilaatikkoon - sille kun olisi käyttöä heti lokakuun alussa, kun tää tyttö suuntaa alkusyksyn haalistaman nenänpäänsä viikoksi kohti Kreikan aurinkoa! ;) Yritän olla lörpöttelemättä vielä tässä vaiheessa turhan paljon syksyn suunnitelmista, sillä tarkoituksena olis koota niistä täysin erillinen postauksensa heti kun aikaa löytyy...
Kuten sanottu, kyseessä oli tällä kertaa todellakin pikainen piipahdus mantereen puolella, sillä hyppäsin paluulaivaan heti tiistai-iltana. Päivä kaupungilla hujahti nopeasti lähinnä näyteikkunashoppailuja tehden, mutta sateiseksi ja harmaaksi muuttuneeseen iltapäivään mahtui myös iloinen yllätys - kirjakaupassa mua tultiin nimittäin koputtamaan olkapäälle ja kukas se siinä seisoikaan kuin mun vanha lukioaikainen kaverini! Kello oli tässä vaiheessa onneksi vielä niin vähän, että ehdimme kahvitella parisen tuntia ennen mun laivan lähtöä ja vaihtaa kuulumiset useamman vuoden ajalta, sillä jostain syystä yhteydenpito on jäänyt kokonaan välistä lukion loppumisen jälkeen. Tää ylläritapaaminen toimi kyllä täydellisenä kirsikkana kakun päälle mukavan päivän päätteeksi! :)



Ohitse pyöräilevien opiskelijoiden katselu sai mut melkein harmittelemaan sitä, etten päättänytkään suunnata tänä syksynä takaisin koulun penkille - melkein! ;)

Yks elämäni parhaista lounassalaateista Tintåssa!
Kuten viime postauksessa kirjoittelinkin, tein tällä viikolla ekat vuoroni hotelliketjumme uusimmassa hotellissa, mikä toi mukavasti hieman vaihtelua rutiinihommiin. Nyt viikonloppuna pääsenkin sitten nautiskelemaan yövuorojen ihanuudesta vanhassa tutussa hotellissa taas muutaman viikon tauon jälkeen ja pelkään hieman jo etukäteen mun unirytmin - tai sen menettämisen - puolesta. Mä ja yövuorot ei ehkä olla niitä ylimpiä ystävyksiä, mutta eiköhän näistä parista yöstä nyt selvitä vaikka miten päin! ;) Nukkumiset saattavat jäädä muutenkin hieman vähäisiksi, sillä täällä vietetään tänä viikonloppuna Skördefestejä eli Sadonkorjuujuhlia. Tapahtuman puitteissa kymmenet maatilat ympäri Ahvenanmaata tarjoavat mahdollisuuden tutustua toimintaansa ja mulla oliskin tarkoituksena piipahtaa ainakin muutamassa kohteessa. Tiedossa on siis maatilan tuoksuja, paljon lähellä tuotettua ruokaa, käsitöitä sekä suloisia lampaita ja lehmiä! :)

Synkkään ja myrskyiseen yöhön (kirjaimellisesti!) astuminen ei liiemmin kiinnostais, mutta valittaminen ei auta ja töihin on nyt lähdettävä - mukavaa viikonloppua kaikille! :)

1 kommentti: